www.hartidebirou.ro

Cat costa educatia unui copil

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 16 Jan 2014 08:35

In lumea moderna exista atat de multe solutii si modalitati prin care cei mici pot invata. Sa fii captivat de ceva nou tine nu numai de capacitatile copilului insa de modul in care se prezinta totul. O harta spre exemplu ar trebui sa se adapteze la nivelul celor mici si sa vina cu ceea ce inseamna un plus necesar celor mici. Harti colorate, frumos desenate cu personaje si nu numai, care vizual impresioneaza mai mult decat asezarea teritoriilor. 

Avantajul pentru un copil cand o harta adaptata varstei si grupei de interes este unealta de studiu depaseste pura nevoie sau curiozitate de a invata despre teritorii, despre istoria si/sau geografia din toate timpurile. Cel mic isi depaseste o limita, isi extinde aria de interes si cunoastere si in timp mai multe pentru varsta ta. Cu cat inceputul este mai captivant cu atat invata mai bine. Lasand la o parte partea decorativa o harta pentru copii, cu desene este fara doar si poate o unealta de studiu care ajuta in detaliu. 

Prin imaginea vizuala pe care o transmite o harta se retine mult mai bine si mai usor ceea ce inseamna geografia si partial istoria. De la harta Europei pana la cea a Romaniei in mod detaliat o harta desenata este un nivel adaptat pentru fiecare categorie de varsta. Si daca te gandesti ce ar putea sa invete cel mic dintr-o astfel de harta exista o sumedenie de aspecte, de la punctele cardinale si pana la zonele geografice, forme de relief desenate si specificate mai clar decat prin diferenta de culoare asa cum suntem obisnuiti la o harta clasica. 

Una peste alta o harta pentru copii este modalitatea cea mai facila de a insufla unui copil placerea de a invata.