www.hartidebirou.ro

Ce nu iti lipseste din trusa de turist

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 07 Mar 2014 09:32

La un moment dat fiecare dintre noi devine un turist. Pentru ca si cand nu intentionezi sa vizitezi un loc nou pentru curtoazie ajungi sa nu stii care este cea mai buna ruta. Ce sa nu iti lipseasca din "trusa" de turist? Desigur, o harta. Si te-ar putea contraria asta pentru ca in lumea moderna ne bazam din ce in ce mai mult pe GPS-uri. Cu toate acestea astfel de dispozitive si de aparate nu au o acoperire de 100%. In varii locuri te poti trezi fara sprijin cand GPS-ul nu iti arata toate strazile. Nu la fel se intampla acelasi lucru cu o harta. 

Hartile sunt la fel de apreciate ca si pana acum. Desi pare un stil clasic este inca de ajutor, inca de folosit. Un turist nu va folosi insa o harta numai pentru a se ghida catre locurile pe care intentioneaza sa le viziteze. Poate fi la fel de bine si un suvenir al unui loc. De cate ori ajungi in locuri noi, in orase turistice intentionezi sa explorezi cat mai multe pentru ca timpul pe care il vei petrece sa fie eficient si placut. Satisfactia de a descoperi noi locatii ce in egala masura iti vor largi orizontul de cunoastere nu se compara cu nimic. Cumperi o harta. Te ghidezi dupa ea pentru a ajunge in varii locuri. Si chiar si dupa ce ti-ai atins telul harta nu si-a terminat misiunea pentru ca va ramane dovada vie, amintirea unor clipe in care ai adunat cunostinte si ai legat prietenii. 

Hartile turistice sunt mai detaliate decat in alte cazuri pentru ca se pune accent pe ideea de a marca acolo unde trebuie o zona de maxim interes. Poate fi vorba de manastiri, de localuri de divertisment, partii sau spatii de distractie, monumente de orice fel si locuri de vizitat. In acelasi timp harta iti va arata care este ruta spre care sa o iei, care este cea mai buna cale de a ajunge in locul dorit si mai departe de atat. 

Avem o tara bogata si merita sa o exploatam. Avem locuri multiple pe care sa le cercetam si spre care sa ne indreptam pasii si curiozitatea. In acelasi timp avem nevoie de harti pentru a ne face un traseu corect si eficient. Oricum ar fi hartile inca "lucreaza" in numele interesului nostru de calatorii si nu ar trebui sa iti lipseasca din "trusa", din bagaj.