www.hartidebirou.ro

De ce ai alege o harta colorata pentru copii

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 28 Feb 2014 09:19

Orice parinte responsabil se gandeste cum poate sa faca mai bine pentru cel mic, ce trebuie sa impuna ca si interes, spre ce drum il poate indrepta. Tine de responsabilitatea ce planeaza asupra acestora pentru viitorul copilului, de nevoia de a face din acesta un om in adevaratul sens al cuvantului. Este de la sine inteles ca se va dori si accent pe studiu. Si in numele acestor aspecte o harta colorata pentru copii poate fi inceputul studiului in domeniu. 

Hartile au fost mereu o modalitate de a invata mai bine, la un alt nivel. Pentru ca puterea exemplului este cea care aprofundeaza teoria. Pe principiul teoria o stim insa practica ne cam da peste cap o harta este cea care arata in mod exact cum se dispun lucrurile, cum se definesc tarile, zonele, cu specificatiile fiecareia. Mai mult decat atat, pe langa studiul in sine o harta joaca si rol de prezentare, de promovare, mai ales cand vine vorba de partea turistica. Orice turist se gaseste la un moment dat in fata unei harti cautand o ruta pe care sa o abordeze in ideea de a explora cat mai mult un tinut, pentru a ajunge in punctele de maxim interes. 

Cand vine vorba de copii studiul trebuie sa fie placut si mai ales atractiv. Se tine cont de adaptarea pentru fiecare caz, grupa de varsta. Insa niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu sa se inceapa un mimim de prezentare. A tarii spre exemplu. Astfel de harti sunt colorate si pe aceeasi lungime de unda cu ludicul, cu ideea de a invata prin joaca. Cu desene specifice se trece de la baza, de la harta clasica de prezentare la un stil complex. Concret, fie vorba de harta lumii, a Europei sau a Romaniei o harta desenata pentru copii include imagini din care au ce invata: punctele cardinale, de unde rasare soarele si unde apune, care sunt speciile de plante si animale ce se gasesc in varii zone, deosebirea zonelor si a formelor de relief. Sunt doar cateva exemple care sa scoata in evidenta cat de complexe sunt astfel de harti. 

Cat despre partea practica afla ca hartile desenate pentru copii nu fac exceptie cand vine vorba de preferinte. Pot fi de varii dimensiuni, incadrate cu baghete pentru o mai utila expunere, sunt de un material calitativ ce pastreaza acest material didactic in perfecta stare timp indelungat. Hartia hartii este protejata astfel ca indiferent cu cata grija se foloseste sau nu acestea rezista in aceeasi stare intacta. 

Inca te mai intrebi de ce sa alegi o harta colorata pentru copii? Pot completa studiul inceput la sala de curs in cadrul scolii sau pot fi o activitate extrascolara, de buna voie, de timp liber fructificat ca atare.