www.hartidebirou.ro

Dotarea cabinetului de istorie-geografie ca la carte

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 20 Jan 2014 03:44

Pentru o mai buna intelegere a materiei ce se preda trebuie sa se imbine nu numai utilul cu placutul insa teoria cu practica. Aceasta parte va face o mare diferenta caci coreland una cu cealalta informatia capata un inteles pentru care profesorii se straduiesc sa il exprime. Si luand exemplul domeniului de geografie este absolut necesar ca predarea sa se faca in prezenta unei harti. Parca nici nu iti poti imagina cum ar fi altfel, cum se poate percepe informatia mai bine decat cu ajutorul imaginii in sine. 

Hartile se impart pe categorii, de la cele politice la cele economice sau fizice. Urmarind evolutia in timp, actualitatea acestea devin explicite pentru informatiile concrete ale manualelor. O forma mai usoara de a invata de asemenea tipul de harta se poate referi si la forma, dimensiunea acesteia. Ai avea impresia ca acolo unde harta este mai mare inseamna un plus pentru a gasi usor o locatie. Insa dincolo de acest stereotip trebuie luat in calcul si faptul ca harta se poate adresa unei ore de studio cu elevi mai mici care sa gaseasca usorul in a o manevra. Sau mai cu seama cand este vorba de o clasa speciala, amenajata cu tematica aceasta poate trona pe pereti. Ori expusa are nevoie de anumite caracteristici, din nou din ideea de a pastra partea estetica per ansamblu a clasei si din nevoia de a se incadra in elemente definitorii de utilitate, cu precadere accent pe dimensiuni. 

Tinand cont de conceptul unui cabinet de istorie-geografie varietatea este cea care sa aduca un plus. Pentru ca astfel se pune accent pe un studiul intens si bine structurat, pentru ca menirea unei astfel de clase este tocmai aceea de a aduce mai multe decat o ora de studiu poate sa o faca, mai mult decat ce manualul ofera hartile sunt necesare. Din lista de optiuni cu siguranta nu se vor omite clasicile variante. Acestea sunt hartile incadrate cu bagheta, ce se pot agata usor si practic, fara sa se deteriorize, fara sa se improvizeze. Bagheta pentru partea inferioara este cea care va tine harta dreapta. Din silk dublu laminat astfel de harti se adapteaza totusi vremurilor moderne pentru a fi durabile si o investitie care sa merite. Nu numai ca va proteja harta in sine insa vine cu o rezistenta mult mai mare a hartii pentru ca hartia imprimata nu este expusa total factorilor exteriori. 

Hartile poti fi realizate si pe comanda, ceea ce permite asadar ca specific pe ceea ce intereseaza sa se realizeze o harta care sa nu impuna probleme in ceea ce priveste modul si locul in care va fi expusa pentru folosire, ci dimpotriva tine cont de inversul situatiei, ce ai nevoie pentru un loc anume.