www.hartidebirou.ro

Globul pamantesc, un cadou deosebit

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 21 Mar 2014 02:30

Nu fi ignorant. Asta te va tine la distanta, departe de lucrurile care conteaza in viata ta. Nu lasa sa treaca zilele fara rost pentru ca pierzi momente importante si clipe ce le poti valorifica la adevarata lor valoare in studiu. Pe cat de important este sa inveti in viata si sa ai o baza culturala pe atat de mult trebuie sa iti doresti asta si sa profiti de tot ce se poate in acest sens. Cand suntem mici credem ca parintii sunt prea stricti si ne incarca programul. Dar mai tarziu ne dam seama cat bine ne fac aceste aspecte. 

Luand exemplul unui glob pamantesc acesta poate fi un cadou excelent. Pana la asta este o alta forma de a invata, de a te initia in lumea geografica. Globul prezinta continentele, delimitarile, orasele cele mai importante, oceanele, dispuse dupa forma pamantului. Mai ales pentru copii un astfel de accesoriu poate completa orele de studiu- mai ales cand aceasta prezenta este constanta si din obisnuinta si tot se va retine mai bine anumite aspecte. 

Dar simplitatea nu a caracterizat niciodata formarea formelor de relief si per general tot ce inseamna aspectele geografice. Astfel ca nici globul pamantesc nu se apropie de simplitate. Detaliile sunt bine accentuate, detaliile fac diferenta. Cu ajutorul acestui glob studiul se completeaza cu o nota de efect in decorul oricarei incaperi. Cu dublu scop pana la urma vei descoperi ca acesta se potriveste atat intr-un birou cat si intr-o camera ce incerci sa o definesti intr-un fel sau altul. Pentru ca este de efect acesta include un sistem de iluminare cu filtre de culoare. Pe timp de noapte sau cand lumina este inchisa in incapere globul va lumina intr-un contur impresionant, deosebit. Ca si cum ar fi vazut din spatiul pamantul se prezinta in splendoarea sa. 

Varianta clasica de glob este cea rotunda care se invarte dupa axul sau. Dar modernul isi spune cuvantul. De diverse dimensiuni poti oricand sa optezi si pentru varianta personalizata a unui glob, pentru cel care va tine minte cu drag ce i-ai daruit. 

Ajungem la concluzia ca astfel de materiale didactice nu si-au pierdut din popularitate si se potrivesc unui public larg. De la copii la adulti, de la cei care sunt pasionati sau interesati de domeniul geografic, de turism si nu numai pana la cei care doresc sa opteze pentru un cadou inspirat un glob este alegerea perfecta. Pentru orice incapere, ambianta, pentru sobrietatea unui cadou nu trebuie exlus dintr-o lista de optiuni. Cel putin ca si decor pentru birou se potriveste perfect.