www.hartidebirou.ro

Harta cu bagheta, harta clasica ce nu isi pierde din popularitate

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 04 Mar 2014 01:14

De mici copii am fost invatati sa avem grija de lucrurile din jurul nostru, de ceea ce ne apartine. Si cand vine vorba de harti asa cum caietul reprezinta oglinda unui elev/student o harta este acelasi lucru. Este destul de frecventa problema cu colturile de harta indoite ceea ce afecteaza nu numai din punct de vedere estetic cat si functional, harta aratand mai putine detalii. Asta se intampla cand harta nu este realizata dintr-o hartie de calitate. 

Hartile clasice se pare nu isi pierd din popularitatea lor. Insa nu de orice tip ci cele cu baghete. Partea practica a acestora aduce un mare plus. In primul rand tine de modul in care se expune o astfel de harta, un astfel de material didactic. Avand acele baghete ce se pozitioneaza in zonele de extremitate, atat sus cat si jos acestea vor intinde harta pentru ca de fiecare data cand va fi folosita sa nu intampini probleme si nevoi de a sustine harta pentru observare completa, complexa. 

In al doilea rand o harta cu baghete se pastreaza mult mai bine. Chiar si sub clasica forma de rulare harta nu va avea cute si tendinta de a se ridica, de a sta in pozitia dupa care s-a pastrat. Usor de agatat, de expus, harta clasica cu baghete ramane in lista celor mai achizitionate tipuri de harti. Insa evoluam si fiecare domeniu de activitate in parte ajunge in punctul de nevoie de a se adapta unor noi aspecte. Asta face ca hartile sa ajunga si ele pe aceeasi lungime de unda. In varianta moderna insa pastrand aceeasi idee clasica de harta exista sistemul de rulare care sa permita unei harti sa se expuna la cel mai inalt standard. Sa nu mai punem si cazurile formale cand se necesita un stil aparte, pretentios, cand neindemanarea de a prezenta ceva pe harta va afecta imaginea de ansamblu astfel ca un sistem de rulare la o simpla apasare de buton salveaza situatiile. Desi preferat si pana la urma necesar mai ales in cazurile hartilor gigant se poate pana la urma aplica si pentru cele de dimensiuni mai mici. 

Mai mult decat atat, hartile cu baghete se pot realiza dupa bunul plac. Se adapteaza ca stil oricarui tip de incapere, de la clasica idee de birou, de clasa de studiu si pana la camera invatacelului. Sunt mari si mici, colorate sau sobre, detaliate, simple sau reliefate in detalii. Sunt cum ai nevoie sa fie, servind pentru ceea ce ai nevoie, in principal tine de studiu insa nu se rezuma doar la atat.