www.hartidebirou.ro

Harta in varianta clasica nu se demodeaza niciodata

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 31 Mar 2014 01:53

In timp ce unii ar spune ca a fi in pas cu moda inseamna a se simti flatati in egala masura pentru a fi parte din categoria moderna clasicul nu ar trebui uitat. Asa cum trendurile vin an de an cu ceva nou insa clasicul nu dispare si cand vine vorba de harti se pastreaza acelasi principiu. Cu gandul ca "old is gold" cum ar spune strainii trebuie sa invatam sa punem mai mult accent pe acest segment. 

De ce harta clasica nu se demodeaza niciodata 

Sa luam exemplul clar a hartilor clasice cu bagheta. Pe langa faptul ca sunt prevazute din motive practice cu acele baghete din lemn reprezinta varianta cea mai simplista si clasic a hartilor. Cu toate acestea nu sunt un singur exemplu de acest gen. Astfel de harti nu se vor rupe, nu se vor indoi, avand acea parte inestetica a extremitatilor. Suntem de parere ca in vechea varianta hartia nu are cum sa se pastreze decat in varianta de expunere panoramica ca demonstratie a amintirilor trecute. Cu alte cuvinte, obiecte de muzeu. Dar cand practic vei avea nevoie de o harta cea adaptata la stilul clasic va fi si cea mai potrivita. 

Din aceleasi motive practice harta clasica nu se demodeaza pentru ca indiferent de ce gadget-uri apar, alte si alte inventii ale lumii moderne, harta este cu un pret pe care sa si-l permita oricine. Harta este cea care nu te lasa balta cand ai mai mare nevoie de un ghid, oriunde te-ai afla. Chiar si revolutionarul GPS poate avea momente cand semnalul nu ajuta in a servi ca element de reper si orientare in spatiu. Insa o harta este cea care isi duce la bun sfarsit misiunea din acest punct de vedere, cea care iti arata oricand ce e negru pe alb, care sunt rutele. Ori asta din  punct de vedere turistic este ca aerul proaspat. 

Mai mult decat atat, hartile nu au sanse sa cunoasca un sfarsit de popularitate pentru ca oamenii au invatat in timp sa faca din acestea obiecte de admirat, amintiri ale unor momente sau locuri. Asta demonstreaza ca trebuie sa vedem dincolo de o simpla imagine, de o simpla bucata de hartie. O hartie frumos colorata care indeplineste misiunea de a educa, de a arata tinuturi.Este rezultatul unor transformari in timp, este rezultatul unor evenimente ce definesc ceea ce suntem astazi. Este ciudat cat de profund te face o harta sa te gandesti la originile tale. 

Pe cat de complexe pe atat de apreciate.