www.hartidebirou.ro

Invatam prin joaca

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 20 Jan 2014 03:59

Orice parinte stie ca nu trebuie sa aglomereze un copil, ca nu trebuie sa forteze un copil ci sa faca totul mai atractiv pentru ca acesta sa inteleaga necesitatea informatiei si sa urmeze acest drum. Si cand vine vorba de istorie sau geografie ar putea fi usor mai greu de retinut toate detaliile. Mergand pe principiul teoriei care se imbina perfect cu practica categoria de harti desenate pentru copii ar putea salva din greul situatiei. Pana la urma este greu de imaginat ca o harta sa lipseasca din aria de studiu a acestor materii. Si totodata o imagine face cat o mie de cuvinte spune un proverb, de unde si marele avantaj de a face totul expresiv insa util mai cu seama. 

Adaptate practic fiecarei categorii de varsta, cu o cromatica care sa faciliteze diferentele ce trebuie sa se faca hartile desenate sunt un plus ca si unealta de studiu. E ca si cand ar invata prin joaca. Fara sa subestimezi capacitatea de studiu exista totusi o mai mare atractie fata de design colorat decat de simplism. Ce am alege intre un tort si un tort glazurat? Dincolo de asta reprezinta primii pasi in studiu, o imbinare perfecta si de efect intre materie si imaginea care sa se intipareasca in mintea copiilor. 

Dar si fara sa fie obiectul de studiu pentru moment o harta desenata pentru copii poate fi o varianta alternativa care sa contribuie la cultura generala. Pana la urma nu degeaba se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Expresivitatea din acest punct de vedere va face ca imaginea sa fie mai bine retinuta decat un text complex. Sau sa il completeze. O pasiune, o ora de studiu ce se continua acasa, oricum ar fi harta desenata va deveni un bun prieten copilului. 

Ce va gasi mai exact copilul pe o harta din aceasta categorie. Descopera punctele cardinale si cum sa le defineasca prin imagini ale soarelui spre exemplu, de unde rasare, unde apune. Invata despre oceane si ce se gaseste aici, care sunt formele de relief si concret cum sa le deosebeasca, de la culori la aspecte ce diferentiaza fiecare categorie. Rand pe rand toate aspectele care definesc practic globul, tarile, continentele. Insa nu numai din punct de vedere geografic hartile sunt utile. 

La capitolul de studiu istoric hartile desenate pentru copii arata spre exemplu lumea preistorica, oameni primitivii si animale. Avand in vedere migratia sau evolutia ce a avut la baza varii aspecte se redefineste la fiecare etapa lumea de-a lungul timpului. Cu animatii si coloristica atragatoare totul pare cu mult mai interesant. Poate fi un cadou ideal sau un instrument de studiu. Caci daca nu se raporteaza la varsta potrivita harta poate fi usor ignorata.