www.hartidebirou.ro

Noua generatie, vechea metoda de studiu

Activitatea companiei Ultima actualizare: 25 Mar 2014 02:17

Cu toate ca de la generatie la generatie lucrurile se schimba pentru ca evoluam, cu toate ca avem nevoie de un ritm de acest gen unele lucruri nu vor dispar pur si simplu. Ar insemna ca sunt efemere, ca au fost realizate cu prea putina atentie pentru a danui in timp. Insa hartile nu sunt intr-o astfel de categorie; hartile nu pot fi date la o parte. Daca in trecut reprezentau singura modalitate de orientare in spatiu acum lucrurile s-au schimbat insa cu toate acestea si-au pastrat un loc acolo unde merita. 

Noua generatie de copii, cei care ne reprezinta viitorul invata mai degraba pe tablete si laptop-uri si mai putin in sistemul clasic al scrisului de mana. In America cel putin scrisul de mana va fi o materie optionala ceea ce ne face sa ne gandim unde vom ajunge in acest stil. Fie ei si noua generatie metodele de studiu sunt inca cele clasice care nu isi pierd din farmec. Printre ele si hartile, cele care deschid lumea geografica si istorica, cele care aduc in prim plan delimitarea spatiul, cele care sunt greu de uitat. 

Spre deosebire de alte variante moderne de studiu hartile provoaca si la o cautare detaliata. Nu cauta online unde este o locatie pentru ca in viata reala nu ti se va arata asa. Pentru ca atunci cand vei avea nevoie de o informatie si imaginea, partea vizuala te ajuta sa identifici cele necesare. Desi GPS-ul spre exemplu este menit sa ne usureze munca si sa faciliteze studiu nu face altceva decat sa scurteze din drumul pe care trebuie sa mergem. Devenim mai lenesi si cu totul facilitat si studiul este la un nivel mai scazut. Generatie moderna insa cu clasice metode de a invata reprezinta mixtul perfect pe care sa mizam pentru rezultate eficiente. 

Si tinand cont de faptul ca o harta nu este numai un simplu obiect de decor pentru copii este o adevarata aventura sa gaseasca locatii, sa invete ceva nou, sa descopere care sunt continentele. Rabdarea de a face asta, exuberanta lor de a invata ii motiveaza sa retina mai bine insa nimic nu ar fi la fel daca stilul abordat nu ar fi pe masura. Astfel, aceeasi metoda clasica de studiu cu ajutorul hartilor vine cu o imbunatatire ce poate sa se apropie mai mult de stilul ludic: hartile colorate, atractive. 

Generatiile din urma nu au avut toate posibilitatea de a avea parte de tot felul de obiecte moderne. Bunicii nostri abia daca isi permiteau toate cartile. In timp am facilitat totul insa trist ar fi sa facilitam si calea spre nepasare, spre cai tot mai usoare ce taie drumul ce conteaza poate cel mai mult, al intelepciunii, al experientei de a se adapta situatiilor si de a gasi o solutie.