www.hartidebirou.ro

Un alt stil de harta, un nou mod de expunere- harta tridimensionala

Noutati din domeniu Ultima actualizare: 17 Jan 2014 11:11

Se spune ca in marea lor majoritate lucrurile sunt la fel insa in mici detalii poti face ca un stil unic sa redefineasca totul. Tine de creativitate insa mai cu seama adaptat totul nevoilor pentru fiecare in parte. Asta face ca spre exemplu hartile tridimensionale sa fie nu numai de categorie moderna ci si o modalitate unica si pentru a studia si nu numai. Cu forme de relief la propriu prezentate astfel de harti sunt un real ajutor si pentru cei care au probleme cu vedere, pentru cei care din nefericire trebuie sa se bazeze pe simtul tactil mai degraba decat pe cel vizual. 

Hartile tridimensionale sunt poate si un trend. Dincolo de asta permit o studiere mai amanuntita despre ceea ce harta reprezinta. Se invata usor si practic se completeaza ideea de teorie cu cea de exemplu. Cum arata formele de relief nu este insa singura parte avantajoasa. Practic intreaga suprafata este reliefata ca si model astfel ca se face clar o distinctie mai buna intre elementele ce compun si descriu o zona. 

Viitorul hartilor este pe departe de a fi ignorat intr-un colt de umbra. Se adapteaza la vremurile pe care le traim si astfel se pune un mare accent pe multiple avantaje ce vin din asta. Spre exemplu o harta, de orice tip ar fi ea, din randul celor de stil modern poate fi si o modalitate de promovare. Cu un logo, cu un stil personalizat si specific realizata dupa preferintele fiecaruia o harta devine vector de imagine, incluzand datele de firma sau acele aspecte unice ce contureaza o companie. In functie de fiecare domeniu de activitate insemne speciale pot fi facute pentru anumite zone sau aspecte, de la reteaua hidrografica la zone de interes cultural. 

Una peste alta se demonstreaza clar ca o harta nu este utila numai cand vine vorba de studiu sau de prezentare. Nu este doar un obiect de decor ci pana la urma este un complex de aspecte din fiecare domeniu in parte.